ریسک عاقلانه!
همراهان گرامی سلام
روزی جهت خرید، اتومبیلم را پارک کرده و پیاده شدم. در حال حرکت به سمت مغاره، متوجه لغزندگی کف پیادهرو شده و با دقت از آنجا عبور کردم. چند ثانیه بعد صدایی توجهم را جلب کرد.
به پشت سرم نگاه کردم، دیدم فردی همانجا زمین خورده و در حال بلند شدن بود. او در حال غُر زدن به زمین و زمان بود و من در حال فکر کردن به این موضوع که چرا بعضیها اینقدر حواسپرتند. تازه پس از ایجاد مشکل، تقصیر را به گردن افراد یا شرایط میاندازند که شعری طنزگونه در ذهنم شکل گرفت:
پاتو جای سر نذار اگه میذاری شل نذار
چه بسیار افرادی که در اثر بیدقتی و سهلانگاری، چندین بار در زندگیشان دچار زمینخوردگی میشوند و بعد از آن کلاً بلندپروازی را کنار گذاشته و به خزیدن در زمینِ زندگی بسنده میکنند! اینها غافلند از اینکه ریسک کردن و بلندپروازی که یکی از صفات انسانی است، باید کاملاً عاقلانه باشد، همانگونه که یک کوهنورد، با ابزار قوی و با دقت فراوان، اقدام به بالا رفتن از بلندترین قلهها میکند.
به عنوان یک انسان، هرگز آرزوهایتان را کوچک نکنید و خودتان را ارزان نفروشید، اما یادتان هم باشد که به دست آوردن آرزوهای بزرگ، نیاز به پرداخت بهاء بیشتری دارد. برای گران فروختن خود، باید لیاقت کسب کنید.
هر آرزویی که دارید، زمانی به سراغ شما میآید که لایق آن باشید و زمانی لایق آن میشوید که در ذهنتان آن را آفریده باشید و با تمام وجود باورش کنید.
همانگونه که در برابر مکانهای لغزنده باید پایتان را روی آن نگذارید یا شل و بی دقت، در کار و زندگی نیز در برابر موقعیتهایی که اطمینان ندارید، انجامش ندهید. ولی اگر ارزش ریسک را دارد، اول زیر پایتان را محکم کنید و با دقت وارد آن شوید، در عین حال مراقب باشید، احتیاط بیش از حد، ترس میآورد که دشمن شماره یک موفقیت است.
در برخورد با مسائل زندگی جنگجو باشید و آنها را حل کنید، نه اینکه خود را کنار بکشید، چرا که روح انسان در مبارزه متعالی می شود نه در سکون، پس زیاد ریسک کنید، اما "ریسک عاقلانه" نه جاهلانه!
به امید مفید و مؤثر بودنتان برای جامعه و سربلندیتان در دو جهان
شاد و پرتوان باشید
مرتضی احمدیمنش
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه